Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 14 martie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc Ședința Administrativă Lunară. Aceasta s-a desfășurat în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul Părinte Manuel RUSU, Consilier Cultural, care a prezidat lucrările ședinței din luna martie. După ce a transmis binecuvântarea  Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, părintele consilier a subliniat importanța intensificării activităților culturale în cadrul comunităților parohiale.

În continuare preacucernicul părinte Adrian Lucian Scărlătescu, coslujitor la Parohia ,,Sfinții Împărați” – Urziceni,  a prezentat referatul cu tema ,,Cântărețul și învățătorul Ioan Niculescu de la Buești, județul Ialomița”. Dat fiind faptul că anul acesta este   „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)” în Patriarhia Română.

Preacucernicul părinte Aurel BERBEC, Protopop de Urziceni, a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie.

Părintele Consilier Manuel Rusu a prezentat pe larg adresa nr. 914/2023 referitoare la procesiunea cu cinstitele moaște ale „Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț” de la Mănăstirea Neamț, Arhiepiscopia Iașilor, care este organizată de Centrul Eparhial, în data de miercuri, 19 aprilie 2023, în Săptămâna Luminată, cu prilejul sărbătorii praznicului Izvorul Tămăduirii, hramul străvechiului așezământ monahal  „Sfinții Voievozi” din Municipiul Slobozia.

La final, s-au purtat discuții pe marginea referatului și s-au identificat soluții pentru intensificarea activităților pastoral – misionare în cadrul parohiilor.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii ”Cuvine-se cu adevărat…”.

 

Preot dr. Andrei Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut