Atelier de creație spre bucuria celor vârstnici la Fierbinți Târg

Sâmbătă, 04 martie 2023, copiii grupului de cateheză al Parohiei Fierbinți Târg au participat la o activitate ce a constat în realizarea unor felicitări pentru luna Martie, spre a le dărui persoanelor vârstnice de la Centrul Medico – Social din localitate. Astfel, ei au confecționat flori din hârtie prin folosirea tehnicii quilling, și au lipit pe felicitări diverse strasuri/pietre adezive, care au dat un rafinament aparte acestora.

Atelierul de creație s-a desfășurat în sala multifuncțională a Centrului parohial Sfântului Apostol Andrei , iar cei 30 de copii participanți au fost atent îndrumați de părintele paroh Andrei – Gabriel Ghiaur, de doamna învățătoare Georgeta Tănăsescu și de doamna preoteasă medic Alexandra – Elena Ghiaur.

La final, cei mici au fost serviți cu gogoși, gătite de doamnele din Comitetul parohial și cu suc natural din mere.

Apoi, copiii au mers la Centrul Medico – Social Fierbinți Târg și au oferit personal bătrânilor felicitările realizate de către ei. Totodată, părintele paroh a oferit flori tuturor beneficiarelor și ostenitoarelor acestui așezământ.

Considerăm că această activitate și-a atins scopul propus anume să dezvolte spiritul creativ al copiilor, dezvoltarea încrederii în forțele lor proprii, cultivarea altruismului, și bineînțeles bucuria persoanelor vârstnice. Având convingerea că fiecare creștin are datoria sfântă și morală de a cinsti, de a respecta şi a fi cu dragoste şi bunătate faţă de părinţii, de bunicii şi apropiaţii ajunşi la bătrâneţe.

Această activitate se înscrie în cadrul activităților organizate sub egida „2023 – Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” în Patriarhia Română.

 

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg

Related Posts

Sari la conținut