Campanie de donare de sânge în Protopopiatul Urziceni

Pentru a veni în sprijinul semenilor noștri aflați în suferință, marți, 07 februarie 2023, în intervalul orar 08,00 – 12,30, Protopopiatul Urziceni din Episcopia Sloboziei și Călărașilor a continuat acest demers prin Biroul de Asistență Socială și a organizat o nouă acțiune în cadrul campaniei naționale susținută de Patriarhia Română și anume: ”Donează sânge, salvează o viață!”.

Prin amabilitatea doamnei Raluca Mihaela Cruceat, director al Centrului de Transfuzii Sanguine Ialomița, o echipă medicală s-a deplasat la sediul Protopopiatului Urziceni pentru realizarea acestei acțiuni.

Protopopiatul a făcut cunoscută acțiunea la nivelul municipiului Urziceni dar și în cele 68 de parohii arondate cu scopul de a implica pe cei interesați în acest demers și de a forma o deprindere frumoasă de a ajuta semenii aflați în suferință.

Această acțiune, atât de necesară actului medical este organizată din două în două luni de Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni.

Preoții au continuat acest demers început încă din anul 2015 și alături de doamnele preotese au donat un strop de viață, iar prin exemplul lor au contribuit la reușita acestei inițiative.

La demersul umanitar au luat parte numeroase persoane din Municipiul Urziceni dar și din parohiile arondate, acestea arătând dragoste și solidaritate față de cei aflați în nevoie și anume persoanele bolnave care necesită asistență medicală în instituțiile specializate.

În cadrul acțiunii au donat sânge 42 de persoane.

 

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut