Prima sedință administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Urziceni în noul an 2023

Marți, 10 ianuarie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc prima Ședința Administrativă Lunară din noul an. Aceasta s-a desfășurat în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul Părinte Daniel – George STURZOIU, Consilier Social, care a prezidat lucrările ședinței de luna aceasta. După ce a transmis binecuvântarea  Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, părintele consilier a subliniat importanța intensificării activităților social – filantropice la nivelul comunităților parohiale.

În continuare Preacucernicul Părinte Aurel BERBEC, Protopop al Protopopiatului Urziceni, a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie. După care, preacucernicia sa a prezentat retrospectiva anului 2022.

Au fost aduse în discuție aspectele întâlnite în parohii cu prilejul vizitelor pastorale efectuate în lunile decembrie 2022 și ianuarie 2023.

Domnul Pieleanu Ninel, contabilul Protopopiatului Urziceni, a oferit preacucernicilor preoți detalii pentru completarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023.

În încheiere au avut loc discuții libere despre problemele ivite în ultima perioadă în parohii.

La final, preoții au cântat Axionul ,,Cuvine-se cu adevărat…”.

Preot dr. Andrei Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut