Bucuria Nașterii Domnului în viziunea copiilor de la Școala Gimnazială Coșereni

Sărbătoarea Nașterii Domnului reprezintă un moment de mare bucurie pentru întreaga omenire. În această perioadă au loc nenumărate activități din partea Bisericii dar și a Școlii.

Joi 22 decembrie 2022, cu acordul doamnei director Neicu Elena, prin implicarea activă a domnului profesor de Religie Davila Theodor- Stelian, la nivelul Școlii Gimnaziale Coșereni a fost alcătuit un cor de colindători ce vor vesti Nașterea Domnului prin colindele tradiționale specifice acestei sărbători.

În dimineața zilei, timp în care elevii se aflau la ore, și-a făcut apariția pe neașteptate unul dintre personajele cele mai îndrăgite de elevi și anume: Moș Crăciun!

Primul popas l-a făcut la clasele pregătitoare, unde doamnele învățătoare Bîncă Liliana și Oprea Marcela își desfășurau serbarea de Crăciun așteptând din moment în moment să-și facă apariția și Moș Crăciun. Pentru primirea Moșului, cei mici au cântat colinde precum: Moș Crăciun cu plete dalbe, O ce veste minunată, etc. Drept răsplată, aceștia au primit daruri și cuvinte de laudă din partea Moșului.

De aici, Moșul a poposit în mijlocul elevilor de Clasa a VIII-a, întrebându-i despre situația la învățătură, dacă au fost cuminți, cât și despre dorințele pe care aceștia le au.

Elevii au primit daruri, au intonat colinde specifice locului: Datoș, dar și colinde tradiționale: Iată vin colindători, La Vitfleem acolo-n jos, etc. Totodată, au adresat câte o dorință Moșului în speranța ca, ceea ce au cerut, să devină realitate.

După finalizarea orelor de curs, elevii însoțiți de domnul profesor de religie Davila Theodor-Stelian și domnul profesor de sport Oprea Tănase au răspuns pozitiv la invitațiile persoanelor doritoare să-i primească pe colindători.

Prima oprire a micilor colindători a fost la Primăria din localitate, unde domnul primar Tudorache Lucian ne-a așteptat cu brațele deschise, oferindu-le elevilor daruri specifice colindului. Totodată, le-a promis elevilor că îi va susține în toate proiectele desfășurate la nivelul școlii.

Cea de a doua oprire  a fost realizată în orașul Urziceni. Aici, elevii au colindat în mai multe locații precum: Royal 1, Royal 2, cât și la domiciliul cadrelor didactice ce au dorit să-i primească pe colindători.

Vineri, 23 decembrie la invitația Părintelui Marin Sebastian, grupul de colindători împreună cu domnul profesor de religie, au intonat câteva colinde pentru cei prezenți la Biserica cu hramul ,,Sfântul Nicolae’’ din Coșereni.

Sâmbătă, 24 decembrie ora 17.00 la invitația domnului Iulian Geolea, corul de colinde al Școlii Gimnaziale Coșereni însoțiți de domnul profesor de religie Theodor-Stelian Davila, au participat la Biserica cu hramul ,,Sfântul Gheorghe’’ din Coșereni pentru a deschide seara printr-o serie de colinde tradiționale.

Domnul Iulian Geolea, un bun credincios al parohiei și un exemplu demn de urmat, a dorit să aducă bucurie pe chipul a 200 de copii cu ocazia Praznicului Nașterii Domnului. Prin această faptă exemplară, domnul Iulian adus bucurie pe chipul copiilor prin oferirea de daruri cât și prin prezența vie a lui Moș Crăciun.

Toate aceste activități au fost realizate cu ajutorul elevilor și al persoanelor ce au dorit să contribuie la realizarea acestora.

Scopul acestor activități este de a ,,Păstra și promova tradițiile referitoare la perioada sărbătorilor de iarnă, obiceiuri și datini strămoșesti’’. Doar prin copii putem duce mai departe ceea ce noi am primit la rândul nostru și avem datoria de a le transmite și urmașilor noștri!

 

                                                   A consemnat Davila Theodor- Stelian – Profesor de Religie Școala Gimnazială Coșereni

Related Posts

Sari la conținut