Ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Urziceni

Marți, 13 decembrie 2022, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc Ședința Administrativă Lunară. Aceasta s-a desfășurat în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul Părinte Daniel DEMIȘCĂ, Consilier monumente și servicii funerare, care a prezidat lucrările ședinței de luna aceasta. După ce a transmis binecuvântarea  Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, părintele consilier a subliniat importanța pe care o are cimitirul, ca loc sacru, în comunitate, și a indicat pașii de urmat în vederea obținerii autorizației pentru construirea unei capele mortuare.

În continuare Preacucernicul Părinte Aurel BERBEC, Protopop al Protopopiatului Urziceni, a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie. Părintele protopop a amintit că Duminică, 18 decembrie 2022, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, se va desfășura la Catedrala din Urziceni cea de-a XVIII -a ediție a festivalului de colinde ,,Deschide ușa creștine”, organizat de Protopopiatul Urziceni.

La momentul cuvenit, părintele  Ștefan Frățilă, coslujitor la Parohia Gârbovi 1, a prezentat referatul cu tema „Importanța postului și a rugăciunii în viața creștinului”. La final, s-au purtat discuții pe marginea referatului și s-au identificat soluții pentru intensificarea activităților pastoral – misionare în cadrul parohiilor.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii ”Cuvine-se cu adevărat…”.

 

Preot dr. Andrei Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut