Ziua Națională a României serbată în Parohia Coșereni

Joi, 1 decembrie 2022, cu acordul doamnei director Neicu Elena, la propunerea domnului profesor de religie Davila Theodor-Stelian,  elevii claselor a VII-a și a VIII-a au participat alături de domnul Sima Ionuț- profesor de istorie și totodată diriginte la clasa a VIII-a A la monumentul eroilor din localitatea Coșereni, unde au adus flori ca drept omagiu pentru ostașii români căzuți la datorie pe câmpurile de luptă, în lagăre ori în închisori.

În desfășurarea acestei acțiuni, domnul profesor Davila Theodor- Stelian le-a explicat elevilor prezenți importanța acestei zile din punct de vedere religios, fiind succesoare unei mari sărbători creștine și anume: sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei ocrotitorul României, primul apostol care a propovăduit credința creștină pe teritoriul țării noastre.

În paralel, domnul profesor de istorie Sima Ionuț a oferit o seriei de informații cu privire la contextul acestei zile, însemnătatea acesteia și acțiunile ce au avut loc în anul 1918, având ca finalitate unirea celor trei teritorii și anume: Transilvania, Moldova și Țara Românescă.

Spre finalul acestei acțiuni, elevi ai clasei a VIII-a A: Vlăsceanu George, Manolache Andra și Tudoran Maria au susținut câte un discurs referitor la ,,Importanța zilei de 1 decembrie’’ ; ,,Personalități ce au contribuit la înfăptuirea marii uniri’’. De asemenea, au fost intonate cântece specifice zilei: ,,Deșteaptă-te române’’; ,,Treceți batalioane române carpații’’.

Related Posts

Sari la conținut