”Tinerii și Hristos” – Sesiuni de informare în Liceele din Urziceni

Cu  binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Urziceni a organizat în data 28 noiembrie 2022, sesiuni de informare în toate cele trei licee din Municipiul Urziceni, cu tema: “2022 – Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Scopul a fost acela de a veni cu ceva nou pentru elevi, ţinând cont că în cadrul liceelor ei participă la orele de religie dar şi de a beneficia de aceste sesiuni copii proveniti atât din mediul urban cât şi mediul rural, cunoscut fiind faptul că în cadrul acestor licee învaţă copii nu numai din Municipiul Urziceni dar şi din localităţile învecinate.

Sesiunile s-au desfășurat după următorul program:

  • 10,00-11,00 Colegiul Național ”Grigore Moisil” – 18 elevi;
  • 11,00-12,00 Liceul Tehnologic ”Sfânta Ecaterina” – 23 de elevi;
  • 12,00-13,00 Liceul Tehnologic Urziceni – 14 elevi.

În urma unor prelegeri susţinute de PC Pr. Dr. Ghiaur Andrei Gabriel – secretarul protopopiatului și preot paroh la Parohia Fierbinți Târg, PC Pr. Prof. Dincă Ovidiu – Parohia Sf. Nicolae Urziceni, PC Pr. Minea Daniel Mirel de la Parohia Jilavele II – reprezentantul protopopiatului privind catehizarea și PC Preot Popa Popescu Sorin Gabriel de la Parohia Slătioarele dar şi a vizionării unui material realizat în Power Point au avut loc dezbateri pe tema mai sus menţionată, elevii manifestând deschidere şi un interes deosebit.

Protopopiatul Urziceni prin Biroul de Asistență Socială desfășoară din anul 2009, fără întrerupere, programul ”Tinerii și Hristos” în toate cele trei licee din Municipiul Urziceni în fiecare an fiind organizate două serii de sesiuni de informare ce respectată tematica anului omagial și anului comemorativ în Patriarhia Română.

 

                                        Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

 

Related Posts

Sari la conținut