Pelerini din Gârbovi la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia Gârbovi a reluat tradiția pelerinajului din luna octombrie a fiecărui an.

În zilele de 24 și 25 octombrie 2022, 50 de credincioși însoțiți de preoții parohiei, au vizitat mai multe mănăstiri din Județul Neamț, adevărate vetre ale credinței noastre strămoșești. Mănăstirile Agapia Nouă, Văratec, Sihăstria, Secu, Neamț, Sfântul Vasile cel Mare, Biserica Sfântul Ioan Iacob și schitul Braniște au alcătuit itinerarul primei zile de pelerinaj.

Vizita la casa lui Ion Creangă și la muzeul tematic din apropierea acesteia au fost parte din prima zi a călătoriei.

Pe 25 octombrie pelerinii au retrăit emoția reîntâlnirii cu Ocrotitoarea Moldovei, Sfânta Cuvioasă Parascheva. Am fost surprinși de mulțimea de pelerini aflați în preajma Catedralei Mitropolitane din Iași, la mai mult de 10 zile de la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Răbdători și rugători, creștinii ialomițeni au adus gândurile lor de recunoștință către mult-folositoarea Maică a Moldovei.

Nădăjduim ca Bunul Dumnezeu sa asculte ruga fiecăruia dintre noi, Sfânta Cuvioasă Parascheva să fie pe mai departe mijlocitoare pentru poporul român dreptcredincios și sa ocrotească țara aceasta de toată reaua-întâmplare.

Bucură-te Sfântă Cuvioasă Parascheva, mult-folositoare!

Related Posts

Sari la conținut