Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 11 octombrie 2022, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc Ședința Administrativă Lunară. Aceasta s-a desfășurat în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul Arhidiacon Nicușor – Silviu DASCĂLU, Consilier Mass Media, care a prezidat lucrările ședinței de luna aceasta. După ce a transmis binecuvântarea  Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, părintele consilier a subliniat importanța realizării știrilor evenimentelor ce se desfășoară la nivelul comunităților parohiale.

În continuare Preacucernicul Părinte Aurel BERBEC, Protopop al Protopopiatului Urziceni, a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie.

S-au adus la cunoștință noile modificări legislative care au intrat în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2022. Ele completează măsurile dedicate pieței energiei electrice și gazelor naturale prevăzute de O.U.G. nr. 27/2002,  cu modificările și completările din O.U.G. 119/2022, aplicabile perioadei 1 septembrie 2022 – 31 august 2023.

Domnul inginer Naneș Silviu a prezentat preacucernicilor preoți măsurile privitoare la activitatea de prevenire și protecție împotriva riscurilor de accidentare și îmbolnăvire și de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, domnul inginer a actualizat dosarele parohiilor și a făcut instruirea preoților pentru sezonul rece, când va trebui să se asigure încălzirea sfintelor locașuri în siguranță.

La momentul cuvenit, părintele  Crâșmaru Teodor – Dragoș de la parohia Borănești a prezentat referatul cu tema „Rolul rugăciunii în viața creștinului”. La final, s-au purtat discuții pe marginea referatului și s-au identificat soluții pentru intensificarea activităților pastoral – misionare în cadrul parohiilor.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii ”Cuvine-se cu adevărat…”.

 

Preot dr. Andrei Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut