Tabără organizată de Catedrala Urziceni

A devenit deja o tradiție ca în fiecare an parohia noastră să organizeze o tabără gratuită pe timpul vacanței de vară. Gândul acesta a pornit în urma cu mai mulți ani, când ne-am apropiat din ce în ce mai mult de copiii de la Centrul de Servicii Sociale din Urziceni.

Atunci ne-am pus întrebarea: cum se vor simți ei în prima zi de școală, arunci când colegii vor povesti despre locurile și faptele minunate petrecute în vacanța mare. Vor tăcea și se vor gândi că poate într-o zi vor trăi și ei o astfel de satisfacție sufletească.

Și de atunci, în fiecare an, acești copii minunați merg în tabără în vacanța de vară și au parte de câteva zile de bucurie. Anul acesta tabăra a avut loc la Bușteni, pe Valea Prahovei, în perioada 16-18 august. La acest eveniment s-au alăturat și copiii de la grupul de cateheză parohial Vlăstare Ortodoxe, recompensați după un an de activități. Vremea a fost însorită și timpul prielnic pentru numeroase activități. Am vizitat Muzeul Cinegetic Posada, Mănăstirile Sinaia și Caraiman, Castelul Peleș.  De asemenea am făcut drumeții pe munte la Cascada Urlătoarea și la Cabana Gura Diham pe Valea Cerbului. Pentru câteva zile copiii s-au bucurat de clipe inedite de vacanță. Nimic nu stă împotrivă atunci când îți dorești un lucru… Mai ales dacă acel fapt este de dragul copiilor, spre slava lui Dumnezeu. Mulțumim din suflet tuturor celor care ne-au sprijinit și ne-au fost alături… Bunul Dumnezeu să le răsplătească generozitatea.

 

Preot Bogdan Ionuț Stancu

Parohul Catedralei Urziceni

Related Posts

Sari la conținut