Racla cu moaștele Sfântului Proroc Ioan Botezătorul la Catedrala din Municipiul Urziceni

Joi, 19 mai 2022, cu Înalta binecuvântarea a Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, racla cu o părticică din moaștele Sfântului Proroc Ioan Botezătorul de la Mănăstirea Plumbuita, a poposit în mijlocul credincioșilor din Municipiul Urziceni. La orele 15.30 delegația rânduită de Preafericitul Părinte DANIEL, condusă de Preacuviosul Părinte Protosinghel Justin Buliman, Starețul Mănăstirii Plumbuita, a fost întâmpinată de un sobor de preoți în frunte cu Părintele Aurel Berbec, Protopop Aurel Berbec, delegatul Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, în rondul din centrul vechi al urbei, și apoi s-a plecat în procesiune spre Catedrala Sfinții Împărați – Urziceni, unde Sfintele Moaște au fost aşezate într-un baldachin din curtea sfântului lăcaş, spre închinare tuturor credincioşilor.

Pe esplanada din fața monumentalei biserici parohiale a fost săvârșită Slujba de Te Deum sub protia Preacuviosului Părinte Protosinghel Justin Buliman. La final, preacuvioșia sa a ținut un cuvânt de învățătură despre Rolul sfinților și puterea lor de a mijloci pentru noi, după care Părintele Protopop Aurel Berbec a rostit un cuvânt în care a evidențiat importanța momentului care marchează 20 de ani de la sfințirea bisericii parohiale. Iar părintele paroh Stancu Ionuț Bogdan a mulțumit Preafericitului Părinte DANIEL  pentru Înalta binecuvântare, Presfințitului Părinte VINCENȚIU pentru părintesca purtare de grijă, părintelui stareț pentru onorarea invitației de a aduce sfântul odor, părintelui protopop pentru sprijin, și preacucernicilor părinți, profesorilor, elevilor, enoriașilor pentru prezență.

Evenimentul a fost prilejuit de hramul bisericii parohiale și de împlinirea a 20 de ani de la momentul sfințirii acesteia. Racla cu moaștele Sfântului Proroc Ioan Botezătorul va rămâne spre închinare și binecuvântare până Duminică, 22 martie 2022, ora 17.00, la Catedrala Sfinții Împărați din Municipiul Urziceni.

A consemnat părintele dr. Andrei – Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

 

 

Related Posts

Sari la conținut