Sesiuni de informare în Liceele din Urziceni

Joi, 12 mai 2022, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în contextul Anului Omagial și Comemorativ 2022, al Rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț, Protopopiatul Urziceni a organizat în cadrul programului ”Tinerii și Hristos”, sesiuni de informare la cele trei licee din oraş, Liceul Tehnologic Sfânta Ecaterina, Colegiul Național Grigore Moisil şi Liceul Tehnologic, propunând discuţii ziditoare de suflet referitoare la rugăciunea în viața creștinului, prin participarea interactiva a tinerilor elevi prezenți.

Preacucernicul părinte Berbec Aurel, Protopop de Urziceni, preacucernicul părinte dr. secretar Ghiaur Andrei Gabriel de la Parohia Fierbinți Târg, preacucernicul părinte Minea Daniel – Mirel de la Parohia Jilavele de Jos II, responsabil cu catehizarea parohială, preacucernicul părinte profesor Popa-Popescu Sorin-Gabriel de la Parohia Slătioarele și preacucernicul părinte drd. misionar Gangă Nicolae, au venit în mijlocul tinerilor elevi dornici de a primi cuvântul Domnului, invitându-i la o dezbatere liberă, frumoasă, despre prima parte a tematicii anului 2022 stabilită de Patriarhia Română și anume a Rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului  Pentru a întări și fixa tema propusă, s-au folosit mijloace didactice specifice elevilor, proiecția unui fișier powerpoint cu tema propusă, dialogul și conversația liberă.

Rugăciunea ne ajută să înfruntăm greutăţile vieţii şi să pregustăm încă din lumea aceasta lumina şi bucuria Învierii şi a vieţii veşnice.
Rugăciunea este izvor de bucurie şi de putere spirituală, izvor de pace şi de iubire faţă de Dumnezeu şi de semenii noştri. Este, aşa cum au spus Sfinții Părinți „respiraţia spirituală a sufletului” și „hrana sufletului”.

 

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut