Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 10 mai 2022, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc Ședința Administrativă Lunară. Aceasta s-a desfășurat în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul Părinte Mihail NEACȘU, Consilier Audit Intern, care a prezidat lucrările ședinței de luna aceasta. După ce a transmis binecuvântarea  Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, părintele consilier a adus la cunoștință programul admiterii la Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia, sesiunea MAI 2022.

În continuare Preacucernicul Părinte Aurel BERBEC, Protopop al Protopopiatului Urziceni, a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie. Aici amintim prezentarea Ghidului actualizat privind documentația de accesare și justificare a sprijinului alocat pentru construirea sau repararea lăcașurilor de cult, precum și adresa prin care se aduce la cunoștință organizarea curcurilor pastoral – misionare pentru clericii din Mitropolia Munteniei și Dobrogei, în vederea obținerii gradelor clericale Definitivat și Gradul II.

La momentul cuvenit, părintele misionar Nicolae GANGĂ a prezentat referatul cu tema Influențele islamului asupra Europei și României în contextul migrației actuale.

La final, părintele consilier Neacșu Mihail a rostit o ectenie de pomenire pentru părintele Vasile Popa, fost preot paroh la Parohia Gârbovi 2 până în anul 2013,  mutat la Domnul în ziua de miercuri din Săptămâna Luminată

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii ”Luminează-te, luminează-te noule Ierusalime..”.

 

Preot dr. Andrei Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut