Slujba de prohodire a părintelui Vasile Popa (1953 – 2022)

În Vinerea din Săptămâna luminată, când Biserica dreptmăritoare creștină sărbătorește Izvorul Tămădurii, la parohia Gârbovi 2 a avut loc slujba de prohodire a părintelui pensionar Vasile Popa, mutat la Domnul în seara zilei de 26 aprilie 2022, când împlinise vârsta de 69 ani. Un ultim omagiu a fost adus de preoții din Protopopiatul Urziceni în frunte cu părintele protopop Aurel Berbec, care în seara zilei de 28 aprilie 2022 au săvârșit slujba Panihidei Mici la căpătâiul părintelui, iar la final părintele protoiereu a rostit un cuvânt de mângâiere familiei îndurerate.

Din încredințarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, slujba înmormântării a fost oficiată de către preacucernicii părinți protopopi Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, Mihai Zotta, Protopop de Lehliu, alături de preacuviosul părinte protosinghel Serafim Rotaru, starețul Mănăstirii Balaciu, și de preoți  de la parohii din Protopopiatul Urziceni, în prezența a numeroși credincioși, care l-au cunoscut și apreciat ca preot duhovnic.

Au fost rostite mai multe panegirice. Apoi, preacucernicul părinte protopop a adresat un cuvânt de alinare familiei întristate, precum și numeroșilor credincioși prezenți să-l conducă pe ultimul drum pe părintele lor. După ce a fost purtat pe umerii preoților în jurul sfântului locaș, trupul neînsuflețit al părintelui Vasile Popa a fost depus în Cimitirul Parohial.

Părintele Vasile POPA s-a născut în data de 26 aprilie 1953, în satul Gârbovi, județul Ialomița. A studiat Teologia Ortodoxă la Seminarul Teologic din București și la Institutul Teologic de grad Universitar din București, având ca teză de licență Conciliul II Vatican și Bisericile Ortodoxe susținută în anul 1977.

A fost căsătorit cu doamna Maria Maxim, familia lor fiind binecuvântată de Dumnezeu cu doi copii: Mihaela și părintele Ioan – Germin, care l-a urmat în slujire la Parohia Gârbovi 2.

A fost hirotonit diacon și preot în anul 1977, pe seama parohiei Alexeni ca preot coslujitor, Protopopiatul Urziceni. Hirotonia întru preot a fost săvârșită la 20 decembrie 1977, de către vrednicul de pomenire Preasfințitul Roman Ialomițeanu, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. După care a fost transferat în anul 1986 la Parohia Gârbovi ca preot III.

În data de 16 ianuarie 1992, Permanența Consiliului Eparhial a aprobat înființarea parohiei Gârbovi 2, ocazie cu care a fost numit preot paroh la această parohie nou-înființată. Între anii 1992 – 2004, cu ajutorul credincioșilor, a ctitorit frumoasa și impunătoarea biserică parohială. În această parohie a slujit douăzeci și unu de ani până la data ieșirii sale la pensie anticipată, la 31 ianuarie 2013.

Bunul Dumnezeu să îi facă parte de odihnă împreună cu toți sfinții Săi! Pomenirea lui să fie din neam în neam! Hristos a Înviat!

                               A consemnat preot Andrei – Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopitului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut