MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2022 în Protopopiatul Urziceni

Sâmbătă, 26 martie 2022, începând cu ora 15:00, în prima zi după praznicul Bunei Vestiri, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni, s-a desfășurat „Marșul pentru viață – 2022”, având ca temă, motto-ul „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață.”. A fost cea de-a 12-a ediție în România a acestui eveniment și a reprezentat punctul culminant al Lunii pentru viață.

La această manifestare pro-viață au participat sute de persoane de diferite vârste, din Municipiul Urziceni, dar si din localitățile din împrejurimi, toți preoții protopopiatului, elevi de la școlile din Municipiu însoțiți de profesorii de religie, pentru a susține familia tradițională și importanța ei în societate.

Slujba de Te-Deum a fost săvârșită pe espalanada catedralei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” de Părintele Protopop Berbec Aurel împreună cu părintele secretar Ghiaur Andrei-Gabriel și părintele Ivăneț Răzvan – Adrian de la Parohia Adâncata. După rugăciunile de mulțumire și pentru pacea lumii, părintele protopop Aurel Berbec a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța ființei umane chiar din stadiul embrionar.

La final, copiii prezenți au fost invitați să ilustreze în culori prin desen pe asfalt frumusețea vieții și vioiciunea copilăriei. Prin această manifestare a marșului pentru viață, celor prezenți le-a fost transmis mesajul că viața reprezintă cel mai de preț dar făcut oamenilor de către Dumnezeu. Venirea pe lume a unui copil și primirea lui în viața noastră, cu dragoste, cu bucurie și cu responsabilitate, reprezintă una din cele mai mari binecuvântări pe care un om le poate primi.  Toți copiii prezenți au primit baloane inscripționate cu mesaje pro-viață, materiale de promovare și explicare a acestei acțiuni, prăjituri, gogoși și suc.

A consemnat preot Andrei – Gabriel Ghiaur, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut