Atelier de pictură pe sticlă la Parohia Borănești în Duminica Ortodoxiei

Duminică, 13 martie 2022, în parohia Borănești, s-a desfășurat un nou eveniment dedicat copiilor parohiei. După săvârșirea Sfintei Liturghii in cadrul căreia o parte din copii s-au impărtasit cu Trupul si Sângele lui Hristos, a fost organizat de către părintele paroh, cu ajutorul doamnei preotese si a unor voluntari, un atelier de pictura pe sticla cu prilejul Dumincii Ortodoxiei, duminică in care Biserica serbează biruinta impotriva iconoclasmului. Copiii au primit materiale necesare și apoi s-au mobilizat si au pictat icoane cu chipul Maicii Domnului si al Mântuitorului Iisus Hristos, timp in care parintele paroh le-a explicat cu multă răbdare semnificatia icoanei și faptul că icoanele nu sunt obiecte care se adauga la credinta ortodoxă ca o anexa, ci exprimă credinta ortodoxă intr-o formă completă nu numai sub forma de mărturisire a credintei ca mijloc de pomenire sau memorie vizuala, ci sub formă de rugăciune ca cinstire a sfantului al cărui chip este zugrăvit pe icoană.

La finalul evenimentului micii creștini au primit o mică gustare sub forma unei felii de pizza de post si a unui mucenic moldovenesc.

Este de specificat ca prin aceste intâlniri, copiii descoperă biserica lui Hristos, leagănul copilăriei, crescând si implicându-se in comunitatea parohială de la o varstă fragedă formându-se ca adulti apropiati de biserică in mod conștient.

 A consemnat preot paroh Dragoș CRÂȘMARU de la Parohia Borănești

Related Posts

Sari la conținut