Protopopiatul Urziceni alături de refugiații din Ucraina

În contextul conflictului armat dintre Rusia și Ucraina, Protopopiatul Urziceni din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a organizat în perioada 28 februarie – 07 martie 2022, o colectă în produse și bani, în toate cele 68 de parohii arondate dar și în cadrul celor două mănăstiri, respectiv Mănăstirea Chiroiu și Mănăstirea Dridu, în vederea sprijinirii refugiaților din Ucraina.

Până în prezent Protopopiatul Urziceni a acordat un ajutor în valoare de 77.415 lei, din care: 62.298 lei ajutor material și 15.117 lei ajutor financiar.

Enoriașii noștri au rezonat imediat cu suferința refugiaților și fiind perioadă de post au intensificat milostenia dăruind din tot sufletul din puținul lor.

În cadrul protopopiatului au avut loc mai multe acțiuni, unele parohii având acțiuni și cu Crucea Roșie sau în vămi, dar cea mai mare acțiune a avut loc astăzi, în data de 11 martie 2022, când Protopopiatul Urziceni la inițiativa Părintelui Protopop Berbec Aurel a acordat un ajutor material către Parohia Jijila I din Episcopia Tulcii, județul Tulcea, reprezentată prin Preotul Paroh Ungureanu Viorel.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în această acțiune și ne rugăm Bunului Dumnezeu ca acest război să înceteze iar suferința acestor oameni să dispară și ei să își găsească alinarea.

 

                                    Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut