Instalarea noului preot paroh de la Parohia Borănești

Cu binecuvântarea Preasfintitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, vineri, 28 ianuarie 2022, la Parohia Borănești a avut loc instalarea tânărului preot Crâșmaru Teodor Dragoș.

Cu această ocazie a fost săvârșit Acatistitul Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”, sub protia preacucernicului părinte protopop Aurel Berbec, cu participarea a preoților din Cercul Misionar Movilita, și în prezența domnului primar și a enoriașilor.

După terminarea slujbei, părintele Crâșmaru Teodor Dragoș  a fost prezentat în fața credincioșilor și instalat oficial în postul de preot paroh, conform Deciziei Nr. 53/15 octombrie 2021 a Episcopiei Sloboziei si Călărașilor.

Urmând rânduiala de instalare, părintele protoiereu Aurel Berbec i-a înmânat noului preot simbolurile și totodată fundamentele misiunii preoțești: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce precum și cheia bisericii, cu îndemnul de a sluji cu timp și fără timp in mijlocul credincioșilor ce i s-au încredințat spre păstorire.

Noul preot paroh al parohiei  Borănești a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru misiunea de a fi preot și a mulțumit Preasfințitului Părinte VINCENȚIU pentru frumoasa misiune încredințată, anume de a fi păstor sufletesc al credincioșilor din parohia Drăgoiești

 

  A consemnat preotul Teodor – Dragoș Crâșmaru de la Parohia Borănești

Related Posts

Sari la conținut