Instalarea noului preot paroh de la Parohia Drăgoiești

Cu binecuvântarea Preasfintitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, miercuri 15 decembrie 2021, la Parohia Drăgoiești a avut loc instalarea tânărului preot Alexandru George Dumitru.
Momentul festiv a avut loc într-un cadru solemn. Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva a fost oficiat în prezența preacucernicului părinte Protopop Aurel Berbec, a preoților din Cercul Misionar Movilita, a domnului primar, viceprimar și a consilierilor locali ai comunei Dragoesti, și a credincioșilor.
Dupa terminarea Acatistului, părintele Alexandru George Dumitru a fost prezentat în fața credincioșilor și instalat oficial în postul de preot paroh, conform Deciziei Nr. 54/15 octombrie 2021 a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.
Urmand rânduiala de instalare, părintele protoiereu Aurel Berbec i-a înmanat noului preot simbolurile și totodată fundamentele misiunii preoțești: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce precum și cheia bisericii, cu îndemnul de a sluji cu timp și fără timp in mijlocul credinciosilor ce i s-au încredintat spre păstorire.
Noul preot paroh al parohiei Dragoești a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru învrednicirea de a fi hirotonit preot si pentru toate binefacerile revarsate asupra sa si asupra familiei sale si a mulțumit Preasfințitului Părinte VINCENȚIU pentru frumoasa misiune încredințată, anume de a fi păstor sufletesc al credincioșilor din parohia Drăgoiești
 A consemnat preot Alexandru-George Dumitru de la Parohia Drăgoiești

Related Posts

Sari la conținut