Pelerinaj organizat de Parohiile Fierbinți Târg , Fierbinții de Sus, Stroiești și Bărcănești

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia Fierbinți Târg, Parohia Fierbinții de Sus, Stroiești și Bărcănești au organizat, în perioada 20 – 21 septembrie 2021, un pelerinaj la Mănăstirea Prislop.

Primul popas duhovnicesc s-a făcut la Mănăstirea Sâmbăta de Sus (Brâncoveanu), aflată pe valea râului Sâmbîta, la poalele Munților Făgăraș, veche vatră monahală a cărei istorie începe în secolul al XVII -lea.

Ajunși la Mănăstirea Prislop, pelerinii au vizitat biserica mănăstirii, mormântul părintelui Arsenie Boca și peștera unde s-a nevoit Cuviosul Ioan de la Prislop.

La întoarcerea spre casă s-a ales traseul de pe Defileul Jiului, la finele căruia pelerinii au vizitat Mănăstirea Lainici, unde au sărutat cu evlavie moaștele Sfântului Irodion, duhovnicul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica. Următorul popas duhovnicesc a fost făcut la Mănăstirea Polovragi, ctitoria logofătului Danciu Pârâianu. Apoi s-au vizitat Mănăstirea Bistrița (sec. XV) și Mănăstirea Dintr-un Lemn (sec. XVI – XVII).

Considerăm că pelerinajul a fost de un real folos duhovnicesc, având un caracter pastoral – misionar, spre întărirea și sporirea în credință a enoriașilor noștri.

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg

Related Posts

Sari la conținut