Racla cu Moaștele Sfântului Serafim de Sarov la Parohia Bărcănești

          În perioada 13 – 15 august 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia Bărcănești a organizat o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului „Adormirii Maicii Domnului” din cadrul Protopopiatului Urziceni. 

           În centrul evenimentului religios a fost aducerea spre închinare a raclei cu Moaștele Sfântului Serafim de Sarov de la Parohia Sfântul Nicolae – Cămineasca, Protopopiatul Mihăilești, Episcopia Giurgiului. Astfel, Vineri, 13 august 2021, la ora 16.00 s-a primit Sfânta Raclă de către un sobor de preoți în frunte cu preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, la intrarea în parohie dinspre Speteni, apoi s-a pornit în procesiune spre biserica parohială Adormirea Maicii Domnului – Bărcănești. Delegatul Eparhiei Giurgiului a fost părintele paroh Constantin Voicu de la Parohia Sfântul Nicolae – Cămineasca. După punerea spre închinare a Sfântului Odor într-un loc special amenajat în incinta sfântului locaș, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu urmată de Slujba Acatistului Sfântului Serafim de Sarov, spre folosul duhovnicesc al credincioșilor prezenți. La final, părintele protopop Aurel Berbec a rostit un frumos cuvânt de învățătură.

          În ziua hramului, s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, după care toți enoriașii prezenți au participat la o agapă frățească pregătită de doamnele din Comitetul parohial. Racla cu moaștele Sfântului Serafim de Sarov a rămas la Biserica Adormirea Maicii Domnului – Bărcănești până duminică, ora 17.00.

 

A consemnat preot paroh Petcu Cristian – Daniel de la Parohia Bărcănești

 

Related Posts

Sari la conținut