Memoria și lucrarea Bisericii – proiect educațional județean implementat în Parohia Fierbinți Târg

          În perioada mai – august 2021, proiectul educațional județean „Memoria și lucrarea Bisericii” a fost implementat și de Parohia Fierbinți Târg în parteneriat cu Liceul Tehnologic Fierbinți Târg. 

          Copiii din grupul de cateheză „Sfântul Apostol Andrei” al Parohiei Fierbinți Târg, elevi ai Școlii primare din Fierbinți Târg, coordonați de preacucernicul părinte paroh Andrei – Gabriel Ghiaur și de doamna educatoare Tănăsescu Georgeta, au participat la mai multe activități propuse de proiect la Secțiune II – Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor ,

          Astfel, în cadrul activității „Cărare printre Cruci”  copiii au identificat în cimitirul din curtea bisericii parohiale mormitele personalităților  care au marcat viața comunității. Două personalități le-a atras atenția, din rândul clerului: părintele Mincu Popescu (n. 27 iulie 1858 – † 14 octombrie 1952) și din rândul cadrelor didactice înhumate în cimitir: profesorul Florian Popescu (n. 1 octombrie 1922 – † 2005).  De aceea, în cadrul activității „Memorare și Comemorare” părintele paroh Andrei – Gabriel Ghiaur  le-a prezentat elevilor un material în PowerPoint despre viața și activitatea acestor personalități care au marcat viața spirituală și culturală a urbei. Activitatea s-a desfășurat în sala multifuncțională a Centrului Sfântului Apostol Andrei  – al Parohiei Fierbinți Târg.

          În data de 14 august 2021, în ajunul Praznicului Adormirii Maicii, elevii au participat la activitatea „Biserica luptătoare”, în cadrul căreia copiii au confecționat felicitări, în care au scris o rugăciune pentru sufletele strămoșilor personali, și la activitatea „Candela credinței”, când au aprins candele la mormintele personalităților înhumate în cimitirul parohial.

          La final, elevii participanți au primit icoane cu Maica Domnului, metanii, cruciulițe de gât, precum și dulciuri și răcoritoare.

 

          A consemnat preot paroh dr. Andrei – Gabriel Ghiaur -Parohia Fierbinți Târg

 

 

Related Posts

Sari la conținut