Parohia Coșereni I. Pelerini la izvoarele ortodoxiei românești

          Pe 7 august 2021, după marele praznic al Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, credincioșii parohiei Sfântul Nicolae Coșereni I, însoțiți de preotul paroh Marin Sebastian, au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și au pornit în pelerinaj, pe meleaguri dobrogene, călcând pe urmele pe care au pășit primii misionari creștini din epoca postapostolică.

          Traseul a cuprins popasuri la Mănăstirile Celic Dere, Saon, Cocoș, Cerbul, Schitul Sfânta Cruce Topolog și Satul tradițional pescăresc de la marginea orașului Tulcea. Fiecare loc vizitat a fost prilej de îmbogățire sufletească: am aflat despre dăinuirea ortodoxiei de-a lungul timpului și înfruntarea vicisitudinilor din epocile ostile creștinismului, am primit cuvinte de folos de la părinți duhovnici și cuvioase maici, ne-am închinat la sfintele moaște și la alte odoare sfinte adăpostite în locașurile de cult, am cunoscut tradiții specifice zonei.

          Pelerinajul a fost posibil datorită unui acord de parteneriat încheiat între Parohia Sfântul Nicolae Coșereni 1 și Consiliul Județean Ialomița, în cadrul proiectului educațional Cultură și tradiție.

 

          A consemnat preot dr. Sebastian MARIN – preot paroh la Parohia Coșereni I

Related Posts

Sari la conținut