Ședința Administrativă lunară în cadrul Protopopiatului Urziceni

         Marți, 13 Iulie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc Ședința Administrativă Lunară. 

         În contextul epidemiologic actual, de stopare a răspândirii noului virus COVID – 19, ședința din luna iulie 2021, s-a desfășurat conform indicațiilor primite de la Centrul Eparhial, după cum urmează: 

– în intervalul orar 09.00 – 11.00, în sala de ședințe a Protopopiatului Urziceni, cercurile pastorale: Adâncata, Coșereni, Jilavele, Manasia, Malu.

– în intervalul orar 11.00 – 13.00, la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni, cercurile pastorale: Urziceni, Fierbinți, Movilița, Lilieci, Axintele.

         Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial, care a prezidat lucrările ședinței de luna aceasta și care a transmis arhierești binecuvântări fraților preoți din partea Preasfinției Sale.

         Preacucernicul Părinte Aurel BERBEC, Protopop al Protopopiatului Urziceni, a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie.

         În cadrul ședinței, Preacucernicul Preot Procopovici Daniel, preot paroh la Parohia Răsimnicea a susținut referatul cu tema „Valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.” Au urmat discuții libere asupra temei referatului și a problemelor actuale din viața pastoral – misionară. 

         Au fost respectate toate normele sanitare impuse de epidemia actuală: distanțare socială, purtarea măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor.

         Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

 

Preot Ivăneț Răzvan-Adrian, Secretar II al Protopopiatului Urziceni

 

Related Posts

Sari la conținut