Ședința Administrativă lunară în cadrul Protopopiatului Urziceni

         Marți, 08 Iunie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc Ședința Administrativă Lunară.

         În contextul epidemiologic actual, de stopare a răspândirii noului virus COVID – 19, ședința din luna iunie 2021, s-a desfășurat conform indicațiilor primite de la Centrul Eparhial, după cum urmează:

– în intervalul orar 09.00 – 11.00, în sala de ședințe a Protopopiatului Urziceni, cercurile pastorale: Adâncata, Coșereni, Jilavele, Manasia, Malu.

– în intervalul orar 11.00 – 13.00, la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni, cercurile pastorale: Urziceni, Fierbinți, Movilița, Lilieci, Axintele.

         Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul Părinte Manuel RUSU, Consilier Cultural, care a prezidat lucrările ședinței de luna aceasta.

         Preacucernicul Părinte Aurel BERBEC, Protopop al Protopopiatului Urziceni, a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie.

         În cadrul ședinței, Preacucernicul Preot Ungureanu Mihail coslujitor la Parohia Manasia I a susținut referatul cu tema „Familiile românești din diaspora – o provocare pentru Biserica Ortodoxă Română.” Au urmat discuții libere asupra temei referatului și a problemelor actuale din viața pastoral – misionară.

         Având în vedere că anul 2021 este declarat drept „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; Valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”, preoții au primit îndemnul ca pomenirea celor care s-au jertfit pentru credință și neam, în ziua praznicului Înălțării Domnului din acest an, să se realizeze cu o solemnitate sporită în cadrul Sfintei Liturghii, precum și la slujbele de pomenire săvârșite la cimitire, monumente sau mausolee. La ora 12:00 clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase în semn de recunoștință și de cinstire a memoriei acestora.

         Au fost respectate toate normele sanitare impuse de epidemia actuală: distanțare socială, purtarea măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor.

         Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Luminează-te, luminează-te, Noule Iersualime”.

 

Preot Ivăneț Răzvan-Adrian, Secretar II al Protopopiatului Urziceni

 

Related Posts

Sari la conținut