Sunt creștin și la școală!

Joi, 22 octombrie 2020, elevii Clasei Pregătitoare de la Școala Gimnazială Movilița,  au primit în dar de la părintele Mihalache Marian Aurelian, câte un set de fișe de lucru pentru disciplina RELIGIE. 

Aceste fișe de lucru reprezintă pentru elevi mijloace de dezvoltare a interesului pentru domeniul educației religioase și suport în formarea unor atitudini și comportamente în acord cu valorile creștine. Pentru profesorul de religie fișele constituie un instrument de orientare în proiectarea și desfășurarea orei de religie.

Prin intermediul acestor fișe de lucru elevii sunt invitați la un parcurs educațional, alături de cele două personaje principale ale ilustrațiilor, Andrei și Ioana, și ei în clasa pregătitoare. Experiențele celor doi copii, ilustrate în desenele fișelor, oferă exemple și modele de comportament în diferite contexte de viață, față de colegi, prieteni, membrii familiei sau alți adulți. De asemenea, tipul și cromatica desenelor special elaborate pentru aceste fișe își propun să-i ajute pe elevi să descopere valorile propriei credințe, să le dezvolte dragostea pentru frumos și simțul estetic.

Să cădem deci cu smerenie adevărată în genunchi în fața altarului Mântuitorului, atât dascălii, cât și ucenicii, și să rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne dăruiască sporirea minții pentru adunarea tuturor cunoștințelor celor trebuincioase spre trăirea vieții pământești în Lumina Evangheliei și spre dobândirea Împărăției Cerurilor.

Related Posts

Sari la conținut