Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Urziceni

Marți, 14 mai 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în sala de festivități a Protopopiatului Urziceni a avut loc, începând cu ora 10:00, ședința administrativă lunară cu personalul clerical al protopopiatului.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului a fost prezent  preacucernicul părinte Ioan – Florin Simion, Consilier Administrativ Bisericesc.

Preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop al Protopopiatului Urziceni a dat citire celor mai noi adrese primite de la Sfânta Episcopie și a atras atenția preoților față de problema prozelitismului sectar.

Părintele Consilier a adus la cunoștință preoților mai multe aspecte pastoral-misionare și de folos în viața duhovnicească.

În cadrul ședinței preacucernicul părinte Coman Emilian de la Parohia Cotorca a susținut referatul cu tema „Biserica din Șcheii Brașovului – prima școală românească”. Au urmat discuții libere asupra temei referatului și a problemelor actuale din viața pastoral – misionară.

În încheiere, Corala Anton Pann a Protopopiatului Urziceni, dirijată de preacucernicul părinte Dincă Ovidiu de la Parohia Sfântul Nicolae – Urziceni, a interpretat cântări cu specific pascal spre bucuria duhovnicească a celor prezenți.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii Luminează-te, luminează-te, noule Ierusalime!

Răzvan – Adrian IVĂNEȚ, Secretar II al Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut