Despre veșmintele Maicii Domnului – Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca – Urziceni

Sâmbătă, 11 Mai 2019, copiii de la Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca Protopopiatul Urziceni, au primit explicații referitoare la poziția în iconografie a Maicii Domnului, explicații despre veșmintele reproduse de către iconari de-a lungul istoriei.

Icoanele ortodoxe ale Maicii Domnului se recunosc după cele trei stele care sunt pictate pe veșmântul ei – una pe frunte, a doua pe umărul drept, a treia pe umărul stâng. Aceste trei stele simbolizează fecioria Fecioarei Maria înainte de naștere, în naștere și după naștere.

Culorile veșmintelor, ca regulă, veșmântul Maicii Domnului se zugrăvește în trei culori principale: în auriu, roșu și albastru. Haina de dedesubt este albastră, cea de deasupra roșie, amândouă întrețesute, țesute și împodobite cu aur. Culoarea aurie simbolizează nemurirea, cea roșie – slava și domnia, iar cea albastră – cerurile. Părul este întotdeauna acoperit.

Chipul Născătoarei de Dumnezeu este de o frumusețe mai presus de fire, Ea este Maica Domnului nostru Iisus Hristos, dar e și mama noastră, mângâietoarea noastră și grabnica noastră ajutătoare.

Related Posts

Sari la conținut