„Lăsați copii să vină la Mine și nu-i opriți, căci împărăția lui Dumnezeu este a unora ca aceștia.”
(Luca 18,16)
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în contextul Anului Omagial și Comemorativ 2019, al Satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română, Protopopiatul Urziceni a organizat în cadrul programului „Tinerii și Hristos”, sesiuni de informare la cele trei licee din oraș, Colegiul Național „Grigore Moisil”, Liceul Tehnologic „Sfânta Ecaterina” și Liceul Tehnologic, propunând discuții ziditoare de suflet și abordări deosebit de interesante, prin participarea interactiva a tinerilor elevi prezenți.
Preacucernicul părinte Protopop Berbec Aurel, preacucernicul părinte Dr. Ghiaur Andrei Gabriel, preacucernicul părinte Dr. Dincă Ovidiu și preacucernicul părinte prof. Popa-Popescu Sorin-Gabriel au venit în mijlocul tinerilor elevi creștini, invitându-i la o dezbatere liberă, frumoasă, despre prima parte a tematicii anului 2019 stabilită de Patriarhia Română și anume a Anului Omagial – Satul românesc – preoți, învățători și primari gospodari. Pentru a întări și fixa tema propusă, s-au folosit mijloace didactice specifice elevilor, proiecția unui fișier power point cu tema propusă, dialogul și conversația liberă.
Elevii au manifestat un interes deosebit pentru valorile satului romanesc, mulți dintre aceștia provenind din mediul rural, ei ascultând cu interes cuvântările preoților prezenți și apoi și-au adus, la rândul lor, contribuția cu exemple vii din viața comunității acestora.
În situația actuală în care credința și neamul ne sunt puse la grele încercări, elevii au înțeles că valorile satului românesc trebuie păstrate și îmbogățite cu experiențe personale de viață exemplară. Interesul pentru păstrarea acestor valori eterne, a arătat că tinerii elevi sunt pregătiți să ducă mai departe lupta neamului românesc, cu cinste și credință, că valorile care ne-au definit ca neam de 2.000 de ani în istoria lumii, ne vor defini și de acum înainte prin muncă, disciplină și credință puternică.
Sesiunile de informare a tinerilor elevi vin ca să consolideze, ceea ce familia, preotul și dascălul de litere lucrează cu timp și fără timp, credința ortodoxă, iubirea de neam și de țară.
Pr. Popa-Popescu Sorin Gabriel – Parohia Slătioarele