Ședință Administrativă lunară în cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 09 Aprilie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc Ședința Administrativă Lunară.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent preacucernicul părinte Rusu Manuel, Consilier Cultural, care a prezidat lucrările ședinței de luna aceasta.

Preacucernicul Părinte Protopop Aurel Berbec a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie.

Părintele consilier a prezentat informații despre procesiunea cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Schitul Vovidenia – Mănăstirea Neamț, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, ce se va desfășura în Municipiul Slobozia cu ocazia hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi – Slobozia. Procesiunea va avea loc în ziua de marți, 30 aprilie 2019.

Părintele Protopop a mulțumit preacucernicilor preoți pentru implicarea în realizarea activității Marșul pentru viață 2019. Unic din prima secundă.

În cadrul ședinței preacucernicul părinte Mihalache Marian Aurelian de la Parohia Movilița Nouă a susținut referatul cu tema „Mari traducători, teologi ai secolului al XX-lea și opera lor:  Pr. Prof. Dumitru Fecioru, colecția PSB și opera Sf. Ioan Gură de Aur”. Au urmat discuții libere asupra temei referatului și a problemelor actuale din viața pastoral – misionară.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.  

 

Ivăneț Răzvan-Adrian, Secretar II al Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut