MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2019– PROTOPOPIATUL URZICENI – UNIC DIN PRIMA SECUNDĂ

Sâmbătă, 23 martie 2019, începând cu ora 15:00, în apropierea marelui praznic al Bunei Vestiri, cu binecuvântarea Preasfințitului VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni s-a desfășurat „Marșul pentru viață”, având ca temă motto-ul „Unic din prima secundă”.

La această manifestare pro-viață au participat aproximativ o mie de persoane de diferite vârste, din Municipiul Urziceni, dar si din localitățile din împrejurimi, toți preoții protopopiatului, elevi de la școlile din Municipiu însoțiți de profesorii de religie, pentru a susține cel mai de preț dar, viața.

Delegatul Chiriarhului la această manifestare a fost Părintele Consilier Canonico-Juridic Cristi Gavrilă.

Slujba de Te-Deum a fost săvârșită pe esplanda din fața catedralei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” de părintele Consilier Gavrilă Cristi, având alături pe părintele Protopop Aurel Berbec și pe părintele secretar Andrei-Gabriel Ghiaur. La finalul rugăciunii părintele consilier a dat citire mesajului Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, dedicat acestui eveniment.

După săvârșirea slujbei de mulțumire, cei prezenți au primit in dar un program artistic deosebit din partea grupurilor de cateheză, care au interpretat cantece pentru susținerea vieții. Cele mai îndrăgite personaje din desenele animate, „Albă ca Zăpada” și „Cenușăreasa” au fost prezente pe parcursul evenimentului bucurând copiii cu activități inedite.

De asemenea, pe parcursul programului artistic au fost expuse lucrări ale Cercului de pictură „Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni. Doamna Berbec Victorița, coordonatoarea grupului, a susținut o sesiune de face-paiting spre bucuria celor mai mici dintre participanți.

Prin această manifestare a marșului pentru viață, celor prezenți le-a fost transmis mesajul că viața reprezintă cel mai de preț dar făcut oamenilor de către Dumnezeu. Venirea pe lume a unui copil și primirea lui în viața noastră cu dragoste, cu bucurie și cu responsabilitate reprezintă una din cele mai mari binecuvântări pe care un om le poate primi.

Pe parcursul acțiunii, toți copiii prezenți au primit baloane, materiale cu mesaje pro-viață, suc și prăjituri.

Related Posts

Sari la conținut