Daruri de Crăciun în Protopopiatul Urziceni

Dacă misiunea Biroului de Asistenţă Socială din Protopopiatul Urziceni este tocmai aceea de a veni în întâmpinarea dificultăţilor resimţite de oameni şi de a sprijini pe cât posibil beneficiarii săi, atunci, cu atât mai mult în prag de sărbători ne-am străduit să fim alături de cei aflaţi în nevoie.

Semnificaţia religioasă a Crăciunului este reprezentată de Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu trimis pe pământ să ajute oamenii să devină mai buni, mai credincioşi, mai îngăduitori.

Astfel, sărbătoarea Naşterii Domnului este aşteptată cu emoţie şi bucurie de toţi credincioşii de la cel mai mic până la cel mai mare, de la cel mai sărac până la cel mai bogat.

Bucuria acestei sărbători poate fi trăită la aceeaşi intensitate necondiţionat dar din păcate lipsa resurselor necesare creării spiritului acestei mari sărbători poate reprezenta un impediment.

Tocmai din acest motiv, în prag de sărbători, în data de 20 decembrie 2018, Protopopiatul Urziceni prin Serviciul Social Acordat în Comunitate destinat Persoanelor Adulte a acordat cazurilor sociale asistate, respectiv douăzeci de familii din Municipiul Urziceni, pachete consistente cu alimente, produse igienico-sanitare, 1 calendar creștin ortodox pentru familie dar și cutii cadou pentru copii, cu prilejul Sfintelor sărbători de Crăciun în cadrul programului social ”Alături de Oameni…pentru Oameni” – trimestrul IV/2018.

Fiecare pachet a fost alcătuit astfel:

Protopopiatul Urziceni:

Ø  Alimente achiziționate din Fondul Filantropia: 1 litru ulei, 1 litru oțet, 1 kg orez, 1 kg fasole, 1 kg mălai, 1 kg făină, 1 kg zahăr, 500 gr griș, 1 buc covrigi la 250 gr, 1 buc conservă pate de porc la 200 gr, 1 buc conservă pate de pasăre la 200 gr, 1 buc conservă de pește (hering în sos tomat) la 170 gr, 1 buc ciocolată la 100 gr, 1 buc masline la 250 gr.

Ø 1 calendar cereștin ortodox filă;

Ø Alimente oferite de protopopiat și obținute prin sponsorizare Maspex România S.R.L.: 1 litru suc de roșii Ciao, 1 cutie cu 24 pliculețe de 3 în 1 La Festa, 2 buc Salatini Sticks susan la 80 gr și 2 buc Paste cu ou Arnos la 200 gr.

Firma SC Genid Prest SRL (Cuptorul de Aur) care de câțiva ani, atât de Paște cât și de Crăciun, donează cozonacii pentru realizarea pachetelor – 1 cozonac.

Liceul Tehnologic ”Sfânta Ecaterina” Urziceni:

  • Alimente: 1 buc cozonac 400 gr, 1kg orez,1 kg mălai, 1 kg mălai, 1 kg zahăr,1 lt ulei, 1 pungă cu minis Choco 350gr, 1 buc Sticks 40gr, 1 buc biscuiți cu jeleu 150 gr, 1 buc bisciți la 100 gr, 1 buc miniprăjitură la 35 gr, 1 buc ciocolată cu fructe si nuci 100gr, 2 kg de portocale;
  • Produse igienico sanitare: 1 buc șampon la 300 ml, 1 buc pastă de dinți la 125 ml, 1 buc săpun lichid 500 ml.

Din cadrul Liceului Tehnologic ”Sfânta Ecaterina” au participat la această frumoasă acțiune următoarele cadre didactice și clase de elevi:

1.                 Doamna Director Ioniță Sultana;

2.                 Doamna Băducu Georgeta – profesor diriginte la clasa a XII-a F;

3.                 Doamna Roman Florina – profesor diriginte la clasa a XII-a D;

4.                 Doamna Bardac Paula – profesor diriginte la clasa a XI-a C;

5.                 Doamna Dima Florentina – profesor diriginte la clasa a IX-a D;

6.                 Doamna Pavunev Mihaela – profesor diriginte la clasa a X-a T.

De asemenea, Fundația Copii în Dificultate din București a donat prin intermediul Sectorului Social Misionar din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor cutii cadou pentru cei 25 de copii din familiile asistate.

Valoare totală ajutor material acordat cu ocazia Sfintelor sărbători de Crăciun 3465 lei.

Protopopiatul Urziceni mulțumește pentru dăruire și bunăvoință celor implicați în această frumoasă și utilă acțiune și urează CRĂCIUN FERICIT! tuturor, cu prilejul acestei mari sărbători a Naşterii Domnului Nostru Iisus Hristos.

 Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut