Ziua Internaţională a Pesoanelor Vârstnice în Protopopiatul Urziceni

 

 

           În fiecare an, pe data de 01 octombrie, biserica noastră prăznuieşte sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului. Dar totodată în această zi are loc şi o sărbătoare laică “Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”.

           Cu acest prilej, în după-amiaza zilei de 05 octombrie 2018, Protopopiatul Urziceni prin serviciul social acreditat, respectiv Serviciul Social acordat în Comunitate destinat Persoanelor Adulte a vizitat la domiciliu persoanele vârstnice din familiile asistate în cadrul serviciului social, acordându-le pachete cu alimente de bază.

Acestea au primit cu bucurie vizita asistenţilor sociali ai Protopopiatului Urziceni respectiv Toma Adriana Mariana si Berbec Victorita care au mers împreună cu P.C. Preot Protopop Berbec Aurel şi cu doamna Solomon Ani Luminița  asistent medical Medictest laborator analize medicale Policlinica Urziceni.

Cu toţii au beneficiat de asistență medicală, au primit daruri şi s-au bucurat de această zi dedicată lor. 

Această frumoasă acțiune, ajunsă anul acesta la cea de a IX-a ediție, prin care marcăm un eveniment internaţional important și totodată preţuim şi aducem mulţumiri celor ce au contribuit atâţia ani la creşterea şi dezvoltarea atât a generaţiilor următoare dar şi a societăţii în ansamblu face parte atât din planul de activități aferent anului 2018 al Serviciului Social Acordat în Comunitate Destinat Persoanelor Adulte cât și din planul de activități aferent anului 2018 al Biroului de Asistență Socială și se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate anului 2018, care a fost desemnat în Episcopia Sloboziei și Călărașilor ”Anul Familiei Creștine”.

           Mulţumim Maicii Domnului că ne-a ajutat să facem aceste fapte binecuvântate cu prilejul acestei sărbători din biserica noastră strămoşească. Credem cu toţii că avem acestă datorie morală să ne cinstim şi respectăm înaintaşii care au păstrat din generaţie în generaţie credinţa bisericii noastre curată, pe care şi noi, la rândul nostru, datori suntem să o predăm nealterată generaţiilor următoare.

 

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut