Ședința administrativă lunară cu preoții și personalul neclerical din cadrul Protopopiatului Urziceni, luna septembrie, anul 2018

Marți, 11 septembrie 2018, începând cu ora 10:00, preoții din cadrul Protopopiatului Urziceni s-au întrunit în Sala de Festivități a Protopopiatului, pentru a participa la Ședința Administrativă lunară. Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul Părinte Daniel DEMIȘCĂ, Consilier pentru misiune.

După rostirea rugăciunii „Împărate Ceresc!”, preacucernicul părinte Consilier a transmis arhierești binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, fraților preoți, după care a dat cuvântul preacucernicului părinte Aurel BERBEC, Protopop de Urziceni, care a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial în ultima perioadă și a punctat aspectele importante de care trebuie să țină seama preacucernicii preoți în activitatea lor pastoral – misionară.

De asemenea, părintele protopop a adus la cunoștință preoților, dar și personalului neclerical în cadrul ședinței cu aceștia, de faptul că în Permanența Consiliului Eparhial din data de 22 august 2018 a fost aprobat Regulamentul Intern aplicabil în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Tot în cadrul ședinței, domnul inginer Naneș Silviu, persoană fizică autorizată, a făcut instructajul periodic pentru protecția muncii, personalului clerical și neclerical din cadrul Protopopiatului Urziceni.

Preacucernicul părinte Theodoru DRAGOMIR, preot paroh la Parohia Manasia II, a susţinut referatul cu tema: „Păstrarea unității familiale mai presus de dezbinare și divorț” .Au urmat discuții libere pe marginea temei referatului și a diferitelor aspecte practice ale pastorației actuale.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat Răzvan – Adrian IVĂNEȚ, Secretar II al Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut