Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 7 august 2018, începând cu ora 10:00, preoții din cadrul Protopopiatului Urziceni s-au întrunit în Sala de Festivități a Protopopiatului, pentru a participa la Ședința Administrativă lunară. Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul Părinte Manuel RUSU, Consilier Cultural.

După rostirea rugăciunii „Împărate Ceresc!”, PC Pr. Consilier a transmis arhierești binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, fraților preoți, după care a dat cuvântul preacucernicului părinte Aurel BERBEC, Protopop de Urziceni, care a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial în ultima perioadă și a punctat aspectele importante de care trebuie să țină seama preacucernicii preoți în activitatea lor pastoral – misionară.

De asemenea, părintele protopop a evidențiat rezultatele deosebite obținute de participanții Cercului de pictură „Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului, la Olimpiada Națională de Meșteșuguri Artistice Tradiționale, desfășurată la Sibiu în perioada 24-30 iulie 2018.

Preacucernicul părinte Costel POPA, preot paroh la Parohia Bițina, a susţinut referatul cu tema „Cum sunt priviți: normali sau homofobi?”. Au urmat discuții libere pe marginea temei referatului și a diferitelor aspecte practice ale pastorației actuale.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat Răzvan – Adrian IVĂNEȚ, Secretar II al Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut