Elevi din Ialomița – olimpici naționali

Premii olimpice naționale pentru Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca – Protopopiatul Urziceni și pentru Cercul de pictură Sf. Pafnutie Zugravul al Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia

 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Urziceni, prin Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca, a participat în perioada 24-30 iulie 2018 la Etapa Națională a Olimpiadei de Meșteșuguri artistice tradiționale, Ediția a XXIII-a, desfășurată în incinta Muzeului Astra din Dumbrava Sibiului.

Trei dintre copii care frecventează cursurile Cercului de pictură ialomițean au concurat în această competiție obținând locuri fruntașe.

Sub îndrumarea doamnei Berbec Victorița eleva Aldea Alina Maria, un veteran al acestei concurs, a primit pentru al cincilea an consecutiv LOCUL I la secțiunea Pictat icoană pe lemn. Eleva Mihai Norina a impresionat prin acuratețea execuției Icoanei pe sticlă, primind de asemenea LOCUL I. Cea mai tânără dintre concurentele ce au reprezentat Județul Ialomița la această competiție, eleva Dumitru Adriana, din Localitatea Gârbovi, a bucurat ochii și inimile celor prezenți cu sensibilitatea lucrării realizate precum și cu povestea compozițională, obținând LOCUL I la secțiunea Pictură naivă.

Totodată, pentru întâia oară, nou-înființatul Cerc de pictură Sf. Pafnutie Zugravul al Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia, a fost reprezentat de tânărul seminarist Stanică Ciprian, care a obținut LOCUL III la secțiunea pictat icoană pe sticlă.

La această competiție au participat 260 de copii și tineri cu vârstele cuprinse între 6 si 18 ani, din 32 de județe ale țării, precum și din Mexic, Bulgaria, Republica Moldova și China.

În ambientul plăcut al satului românesc, reprodus cu multă fidelitate de muzeografii talentați ai Muzeului Astra, a fost organizată și o expoziție cu lucrările copiilor care să probeze încă o dată valorile culturale ialomițene.

Pentru continuarea activității Cercului de pictură Sfântul Apostol Luca, Protopopiatului Urziceni beneficiază în anul 2018 de sprijinul financiar al Consiliului Județean Ialomița, reprezentat prin domnul președinte Victor Moraru, motiv pentru care le aducem cuvânt de mulțumire și recunoștință.

Mulțumim organizatorilor și tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a acestei ediții de olimpiadă în anul Centenar 2018.

 

Preot Berbec Aurel, protopop de Urziceni

Related Posts

Sari la conținut