Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 10 iulie 2018, începând cu ora 10:00, preoții din cadrul Protopopiatului Urziceni s-au întrunit în Sala de Festivități a Protopopiatului, pentru a participa la Ședința Administrativă lunară. Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent preacucernicul părinte Ioan–Florin SIMION, Consilier Administrativ – Bisericesc.

După rostirea rugăciunii „Împărate Ceresc!”, PC Pr. Consilier a transmis arhierești binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, fraților preoți, după care a dat cuvântul preacucernicului părinte Aurel BERBEC, Protopop de Urziceni, care a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial în ultima perioadă și a punctat aspectele importante de care trebuie să țină seama preacucernicii preoți în activitatea lor pastoral – misionară.

Preacucernicul părinte drd. Adrian – Lucian SCĂRLĂTESCU, preot II la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Urziceni, a susţinut referatul cu tema „Biserica și războiul: cum participa preoțimea la apărarea patriei?”. Au urmat discuții libere pe marginea temei referatului și a diferitelor aspecte practice ale pastorației actuale.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat Răzvan – Adrian IVĂNEȚ, Secretar II al Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut