Ședința administrativă lunară a personalului clerical din Protopopiatul Urziceni

Marți, 12 iunie 2018, începând cu ora 10:00, preoții din cadrul Protopopiatului s-au întrunit în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni, pentru a participa la Ședința Administrativă lunară. Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent preacucernicul părinte Laurențiu MITITELU, Consilier Bunuri Bisericești.

După rostirea rugăciunii Împărate Ceresc, preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial în ultima perioadă, și a punctat aspectele importante de care trebuie să țină seama preacucernicii preoți în activitatea lor pastoral – misionară.

Apoi, părintele protopop a adus la cunoștință aspecte cu privire la organizarea cursurilor pastoral – misionare în vederea obținerii gradelor profesionale clericale (definitivat și gradul II), ce se vor desfășura în perioada 02 – 12 iulie 2018 la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București.

S-a informat și despre Festivalul concurs „Toaca-n cer”– ediția a IV – a, 2018, ce se va desfășura la Biserica „Sfântul Nicolae”, în ziua de duminică, 16 iunie 2018, orele 17.00.

Sub aspect social: – în perioada 25 – 29 iunie 2018 – se va preda raportul social aferent trimestrului II/2018;

– părintele protopop a mulțumit preacucernicilor preoți pentru implicarea în realizarea activității Bucuria de a fi împreună, în cadrul căreia 50 de copii cu dizabilități au primit daruri însemnate;

– s-a informat despre următorul fapt: Căminul pentru persoane vârstnice ”Ing. Vadim Rusu” organizează selecție pentru recrutarea de voluntari în cadrul proiectului ”VOLUNTARI ALĂTURI DE SENIORI”. VOLUNTARI ALĂTURI DE SENIORI– este un proiect de voluntariat în beneficiul persoanelor de vârsta a treia găzduite în Căminul pentru persoane vârstnice ”Ing. Vadim Rusu” din comuna Balaciu, str. Petre Balaciu nr. 2, jud. Ialomița, telefon 0786.273.579, 0243.261.488, e-mail cpvbalaciu@yahoo.com, persoană de contact Helene Radu, Șef cămin.

Părintele Daniel FERBINȚEANU de la Parohia Pupezeni a susţinut referatul cu tema: „Personalități istorice care au determinat Marea Unire”. Au urmat discuţii asupra temei referatului şi a diverselor aspecte ale vieţii pastoral misionare.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii Cuvine-se cu adevărat.

A consemnat preacucernicul părinte dr. Andrei – Gabriel Ghiaur, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut