Icoana Maicii Domnului Xenia va veni la Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu episcopul Sloboziei și Călărașilor în perioada 13-14 martie 2018 la Catedrala din Urziceni va avea loc un amplu program de rugăciune.

Astfel, marți 13 martie 2018, la ora 15.00 va fi adusă Icoana Maicii Domnului Xenia de la Schitul Horia. Va fi primită de preoții catedralei și așezată în sfântul locaș spre închinare alături de moaștele Sfântului Ierarh Nectarie.

De la ora 17.00 va avea loc Taina Sfântului Maslu oficiată de un sobor de șapte preoți. De la ora 22.00 se va săvârși Paraclisul Maicii Domnului și slujba de Miezonoptică.

Icoana Maicii Domnului Xenia (străina) se găsește, în original, la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia unde se află și Brâul Maicii Domnului. Această icoana a fost descoperită de niște marinari în chip miraculos și pentru că nu au cunoscut proveniența ei au numit-o Panaghia Xenia, ceea ce se traduce Maica Domnului Străina.

Odorul sfânt va rămâne în Catedrala din Urziceni până miercuri 14 martie ora 18.00.

Nădăjduim că prezența icoanei Maicii Domnului în mijlocul comunității credincioșilor din Urziceni va fi un prilej de binecuvântare și ajutor de la Împărăteasa Cerurilor pentru toți cei care o vor chema în rugăciune. De asemenea sperăm ca popasul duhovnicesc de la mijlocul Postului Mare să fie și un moment de întărire și fortificare duhovnicească în asaltul spiritual către Lumina Învierii.

Preot Bogdan Ionuț Stancu

Parohul Catedralei din Urziceni

Related Posts

Sari la conținut