Prima ședință administrativă cu personalul clerical și neclerical din cadrul Protopopiatului Urziceni în noul an

Marți, 16 ianuarie 2018, începând cu ora 10:00, preoții din cadrul Protopopiatului s-au întrunit în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni, pentru a participa la Ședința Administrativă lunară. Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent preacucernicul părinte Daniel ENAȘCU, Consilier Patrimoniu.

După rostirea rugăciunii Împărate Ceresc, preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial în ultima perioadă, și a punctat aspectele importante de care trebuie să țină seama preacucernicii preoți în activitatea lor pastoral – misionară. Apoi, părintele protopop a comunicat preoților faptul că: Anul 2018 a fost declarat în Patriarhia Română „Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam” şi „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”; La nivelul Eparhiei noastre este şi „Anul familiei creștine”, întrucât anul acesta va avea loc și referendum propus de Coaliţia pentru familie. Fiecare preot a primit o adresă în acest sens. S-a făcut o retrospectivă anului 2017.

S-au adus în discuție aspectele întâlnite în parohii cu prilejul vizitelor pastorale efectuate în lunile decembrie 2017 și ianuarie 2018. Fiecare preot a realizat o Dare de seamă cu privire la acest aspect. Domnul Pieleanu Ninel, contabilul Protopopiatului Urziceni, a oferit Preacucernicilor preoți detalii pentru completarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018.

La final, preoții l-au felicitat pe părintele protopop Aurel Berbec pentru ziua de naștere.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii Cuvine-se cu adevărat.

A doua zi, miercuri, 17 ianuarie 2018, în Protopopiatul Urziceni a avut loc Ședința Administrativă cu personalul neclerical.

În cadrul întâlnirii, cei prezenți au fost îndemnați la conlucrare în cadrul parohiilor unde activează, precum și la inițierea și susținerea de acțiuni social-filantropice în comunitate. Apoi, li s-a adus la cunoștință din nou faptul că salariu minim brut pe economie a fost majorat începând cu 1 ianuarie 2018 valoarea acestuia este de 1.900 lei.

A consemnat preacucernicul părinte dr. Andrei – Gabriel Ghiaur, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut