Unirea Principatelor Române în Protopopiatul Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Protopopiatul Urziceni prin Biroul de Asistență Socială și Serviciul Social Acordat în Comunitate destinat Persoanelor Adulte a organizat în data de 23 ianuarie 2018, la sediul protopopiatului, o acțiune dedicată Unirii Principatelor Române ajunsă anul acesta la cea de-a 159-a aniversare (Mica Unire – 24 ianuarie 1859).

Cu prilejul centenarului, acest eveniment face parte din programul Biroului de Asistență Socială dar și a Serviciului Social acordat în Comunitate destinat persoanelor Adulte, dedicat anului 2018 care a fost desemnat în Patriarhia Română drept ”Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri înfăptuită la data de 01 Decembrie 1918”.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Urziceni și Asociația Societatea Femeilor Ortodoxe Urziceni.

În deschidere, Preacucernicul Părinte Protopop Berbec Aurel a adresat tuturor un cuvânt de bun venit.

În continuare, domnul Topor Gheorghe, președintele Asociației de Veterani din Urziceni a vorbit tuturor celor prezenți despre importanţa acestui eveniment istoric pentru noi toți, pentru români.

Special pentru acest eveniment, copiii de la grupul de cateheză „Muguri de lumină” al Protopopiatului Urziceni au pregătit și susținut un program artistic format din sceneta „Moş Ion Roată”, poezii dar și cântece patriotice. Sceneta a fost realizată sub îndrumarea doamnei profesor Marcu Georgeta, iar cântecele sub îndrumarea domnișoarei Ivan Ana Maria, ambele voluntare în cadrul Biroului de Asistență Socială al Protopopiatului Urziceni.

La final, toți cei prezenți au cântat și jucat ”Hora Unirii” – cunoscutul cântec pe versurile poeziei cu același titlu scrise de Vasile Alecsandri și publicate pentru întâia oară, la Iași, în numărul 51 al revistei ”Steaua Dunării”.

Evenimentul a fost prezentat de părintele secretar Andrei – Gabriel Ghiaur.

În încheiere toți cei prezenți au servit sucuri și dulciuri.

Mulţumim şi pe această cale Firmei SC GENID PREST SRL (Cuptorul de Aur) pentru implicarea şi dăruirea de care a dat dovadă şi de această dată dar și pentru faptul că ne-a fost întotdeauna alături.

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut