Daruri de Crăciun în Protopopiatul Urziceni

Dacă misiunea Biroului de Asistenţă Socială din Protopopiatul Urziceni este tocmai aceea de a veni în întâmpinarea dificultăţilor resimţite de oameni şi de a sprijini pe cât posibil beneficiarii săi, atunci, cu atât mai mult în prag de sărbători ne-am străduit să fim alături de cei aflaţi în nevoie.

Semnificaţia religioasă a Crăciunului este reprezentată de Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu trimis pe pământ să ajute oamenii să devină mai buni, mai credincioşi, mai îngăduitori.

Astfel, sărbătoarea Naşterii Domnului este aşteptată cu emoţie şi bucurie de toţi credincioşii de la cel mai mic până la cel mai mare, de la cel mai sărac până la cel mai bogat.

Bucuria acestei sărbători poate fi trăită la aceeaşi intensitate necondiţionat dar din păcate lipsa resurselor necesare creării spiritului acestei mari sărbători poate reprezenta un impediment.

Tocmai din acest motiv, în prag de sărbători, în data de 20 decembrie 2017, Protopopiatul Urziceni prin Biroul de Asistenţă Socială și Serviciul Social Acordat în Comunitate destinat Persoanelor Adulte a acordat cazurilor sociale asistate pachete consistente cu alimente de strictă necesitate atât din Fondul Filantropia al protopopiatului cât și din diverse donații și sponsorizări.

Prin intermediul Sectorului Social Misionar din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Urziceni a primit conform contractului de sponsorizare nr. 276/15.12.2017 produse din carne de la firma S.C. ANA&CORNEL S.R.L. care au fost acordate cu acest prilej.

Tot în cadrul acestei acțiuni, clasa a XI-a D din cadrul Liceului Tehnologic ”Sfânta Ecaterina” din Urziceni, sub coordonarea doamnei diriginte Roman Florina a organizat o colectă și cu banii rezultați copiii au cumpărat produse (alimente) pentru a sprijinii cazurile sociale asistate de Protopopiatul Urziceni.

De asemenea, de câțiva ani există o colaborare cu firma S.C. GENID PREST S.R.L. din Urziceni (Cuptorul de Aur) care de Paște și de Crăciun donează cozonacii pentru realizarea pachetelor.

Protopopiatul Urziceni mulțumește pentru dăruire și bunăvoință celor implicați în această frumoasă și utilă acțiune și urează CRĂCIUN FERICIT! tuturor, cu prilejul acestei mari sărbători a Naşterii Domnului Nostru Iisus Hristos.

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut