Procesiune cu icoana Maicii Domnului PANTANASSA în Parohia misionară Chiroiu

Duminică, 03 decembrie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Parohia Chiroiu a avut loc o procesiune cu Icoana Maicii Domnului Pantanassa de la Parohia Manasia 2.

Evenimentul religios, care a fost prilejuit de hramul bisericii parohiale, a început la ora 12.00, cu primirea sfintei icoane în dreptul Troiței de la intrarea în sat dinspre comuna Roșiori, de către preacucernicul părinte Andrei – Gabriel Ghiaur, Secretarul Protopopiatului Urziceni, de preoţii din cercul pastoral Movilița şi de credincioşi, şi purtarea acesteia în procesiune până la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” – Chiroiu, unde a rămas spre închinare până Miercuri, 06 decembrie 2017.

Procesiunea a fost organizată de părintele paroh Petcu Cristian – Daniel spre folosul duhovnicesc al credincioșilor, care s-au bucurat de un bogat program liturgic de-a lungul celor trei zile de sărbătoare. În această perioadă, s-au închinat sfintei icoane peste 500 de credincioși din parohie și împrejurimi. Procesiunea se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate programului eparhial „2017 – Sfânta Liturghie – izvor de iubire și libertate în lumea contemporană”.

A consemnat preot paroh Petcu Cristian – Daniel de la Parohia Chiroiu

Related Posts

Sari la conținut