Sedința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Joi, 09 noiembrie 2017, începând cu ora 10:00, preoții din cadrul Protopopiatului s-au întrunit în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni, pentru a participa la Ședința Administrativă lunară. Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent preacucernicul părinte Dr. Cristi GAVRILĂ, Consilier Administrativ – Bisericesc și Juridico – Canonic.

După rostirea rugăciunii Împărate Ceresc, preacucernicul părinte Consilier a transmis arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părintelui nostru VINCENȚIU, după care a dat cuvântul părintelui protopop Aurel BERBEC, care a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial.

S-a prezentat detaliat implementarea măsurilor pentru buna desfășurare a organizării alegerilor organismelor deliberative și executive eparhiale și parohiale:

Calendarul alegerilor privind organismele deliberative și executive parohiale Alegerile pentru organismele deliberative și executive parohiale; Calendarul alegerilor privind organismele deliberative și executive eparhiale. S-a informat și despre desfășurarea mai multor evenimente, după cum urmează:

– în data de 14 Noiembrie a.c., va avea loc Conferința de toamnă la Călărași, conform programului transmis fiecărui preot.

– În data de 19 noiembrie 2017, va avea loc la Parohia Roșiori 2 slujba de sfințire a paraclisului parohial, de către Preasfințitul Părinte VINCEȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

– în data de 24 noiembrie a.c., 20 de preoți din Protopopiatul Urziceni vor participa la Conferinţa judeţeană cu tema ,,Modele de bună practică din activitatea social-filantropică desfăşurată în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor” (Ediţia a V-a), în Sala Amfiteatru a Centrului Socio – Cultural “Episcopul Damaschin”, în intervalul orar 10:00 – 12:30, organizată de Sectorul Social- Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

– În data de 27 noiembrie a.c., vom organiza, în colaborare cu Centrul de Transfuzii din Slobozia, o nouă acțiune în cadrul campaniei naționale susținută de Patriarhia Română și anume: „Donează sânge, salvează o viață!”. Acțiunea se va desfășura în Sala de Festivități a Protopopiatului.

PC Pr. Cocheci Constantin – Nicolae, preot paroh la Parohia Broșteni, a susţinut referatul cu tema „Preotul Ioan Cocheci – mărturisitor al credinței în timpul regimului comunist”. Au urmat discuţii asupra temei referatului şi a diverselor aspecte ale vieţii pastoral misionare.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii Cuvine-se cu adevărat.

A consemnat preacucernicul părinte dr. Andrei – Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut