Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 17 octombrie 2017, începând cu ora 10:00, preoții din cadrul Protopopiatului s-au întrunit în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni, pentru a participa la Ședința Administrativă lunară. Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent preacucernicul părinte Laurențiu MITITELU, Consilier Bunuri Bisericești.

După rostirea rugăciunii Împărate Ceresc, preacucernicul părinte Consilier a transmis arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părintelui nostru VINCENȚIU, după care a dat cuvântul părintelui protopop Aurel BERBEC, a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial.

Preacucernicii preoți au fost informați despre desfășurarea procesiunii cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la mănăstirea Rohia, din ziua de vineri, 3 noiembrie a.c., și li s-au prezentat toate detaliile necesare pentru buna organizare a acestui eveniment prilejuit de hramul Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

S-au prezentat recomandările Sectorului Administrativ – Bisericesc și Sectorului Cultural, făcute în cadrul ședinței cu preacucernicii părinți protopopi din data de 06 septembrie 2017.

S-a luat la act de regulamentul și anexa pentru Concursul „Expoziție de icoane”, ediția a VII – a, demers cultural organizat de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor și Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea, ce se va derula în perioada 16 octombrie – 21 decembrie 2017.

Domnișoara Toma Adriana, Asistent Social în cadrul Protopopiatului Urziceni, a informat despre seminarul de formare pentru preoţi organizat de Sectorul Social- Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, ce va avea loc în data de 23 octombrie 2017, la Centrul Socio – Cultural Damaschin Episcopul – Slobozia. Și de seminarul de formare pentru coordonatorii sociali ce va avea loc în data de 24 octombrie 2017, în aceeași locație.

Apoi, în perioada 21 – 29 octombrie 2017 se va desfășura în parohiile arondate Protopopiatului Urziceni o colectă pentru Biteș Casiana, fiica preotului Biteș Silviu de la Parohia Moldoveni, care a fost diagnosticată recent cu diabet zaharat insulino – dependent, și care de la numai 5 luni are o boală genetică numită fibroză chistică.

În data de 23 noiembrie a.c., va avea loc conferința județeană în Asistență Socială: „Modele de bune practică din activitatea social – filantropică desfășurată în parohiile din cuprinsul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor”, Ediția a V – a.

În data de 24 octombrie a.c., la Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Parohia Fierbinți Târg va avea loc Activitatea metodico – științifică pe semestrul 1 la Disciplina Religie.

PC Pr. Toma Andrei – Viorel, preot paroh la Parohia Movilița Veche, a susţinut referatul cu tema „Preotul Toma Mitu Mihail – mărturisitor al credinței în timpul regimului comunist”. Au urmat discuţii asupra temei referatului şi a diverselor aspecte ale vieţii pastoral misionare.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii Cuvine-se cu adevărat.

A consemnat preacucernicul părinte dr. Andrei – Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut