Bob de talent în suflet de copil – Ediția a IV-A

În contextul anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești în Patriarhia Română Protopopiatul Urziceni, prin Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca, a organizat în anul 2017 o serie de manifestări dedicate artei bisericești.

Astfel, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfintitului Părinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca al Protopopiatului Urziceni, coordonat de doamna preoteasă Victorița Berbec, a desfășurat în cadrul Proiectului “Continuitate în comunitate” activitatea Bob de talent în suflet de copil, Ediția a IV-a.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 04 – 08 septembrie 2017 în incinta Mănăstirii Caraiman din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Cei treizeci de copii care au luat parte la acest atelier demonstrativ au prezentat vizitatorilor Așezământului Monahal tehnicile folosite în zugrăvirea icoanelor pe lemn și pe sticlă.

Timp de trei zile micii iconari ialomițeni s-au bucurat de tihna Sfintei Mănăstiri, conștientizând totodată scopul acestui demers, acela de promovare a tradițiilor și valorilor religioase ialomițene.

În implementarea proiectului “Continuitate în comunitate” ne-am bucurat de sprijinul financiar al Consiliului județean Ialomița, reprezentat de domnul Președinte Victor Moraru.

Cu acest prilej aducem cuvânt de mulțumire și recunoștință celor ce au făcut posibilă desfășurarea acestei acțiuni.

A consemnat preot Aurel Berbec, Protopop de Urziceni

Related Posts

Sari la conținut