„Maica Domnului, ocrotitoarea noastră, a celor mici” – concurs catehetic în Protopopiatul Urziceni

În data de 07 septembrie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și conform graficului de activitate aferent anului în curs Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni a organizat cea de a V-a ediție a concursului ”Maica Domnului, ocrotitoarea noastră, a celor mici”.

Concursul a fost gândit și organizat pentru copiii care participă pe tot parcursul anului la activitățile derulate de birou și care alcătuiesc grupul de cateheză ”Muguri de lumină” al protopopiatului.

Deoarece mai sunt câteva zile până la începerea noului an școlar, acest concurs a încheiat seria întâlnirilor dintre cadrele didactice voluntare și copii, derulate marțea și joia la sediul protopopiatului, în cadrul programului ”Clubul de Vacanță” urmând ca de aici încolo să ne întâlnim o dată pe săptămână și anume în fiecare zi de luni, în intervalul orar 14,00 – 16,00.

În deschiderea concursului Preacucernicul Părinte Ghiaur Andrei Gabriel, secretarul protopopiatului și preot paroh la Parohia Fierbinți Târg, a realizat o cateheză cu privire la Maica Domnului pentru copiii prezenți. În continuare copiii sub atenta supraveghere a domnișoarei Toma Adriana Mariana – asistent social în cadrul protopopiatului și coordonatorul grupului dar și a doamnelor voluntare: Nae Petra – învățătoare și Marcu Georgeta – profesor au lucrat un test realizat de Preacucernicul Părinte Gangă Nicolae – preot misionar în cadrul protopopiatului.

După rezolvarea de către copii a testelor, Părintele Secretar Ghiaur Andrei Gabriel a punctat pe rând împreună cu cei prezenți răspunsul corect la fiecare întrebare oferind explicații suplimentare.

Deoarece programul ”Clubul de Vacanță” se află la cea de a IX-a ediție iar copiii în cadrul întâlnirilor săptămânale au interacționat tot timpul a fost subliniat faptul că ei toți alcătuiesc o mare echipă iar Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului i-a recompensat pe toți cu rechizite atât de necesare în noul an școlar.

Scopul Biroului de Asistență Socială a fost acela de a veni în sprijinul părinților și astfel 40 de copii au fost recompensați la început de an școlar.

La final toți copiii au servit sucuri și dulciuri oferite prin donație de către SC Genid Prest SRL (Cuptorul de Aur) și Parohia Fierbinți Târg.

Mulțumim tuturor celor implicați!

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut