Pelerinaj organizat de Parohia Fierbinți Târg

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia Fierbinți Târg a organizat, în perioada 24 – 25 iulie 2017, un pelerinaj la Mănăstirea Prislop, din cuprinsul Episcopiei Devei și Hunedoarei. La pelerinaj au luat parte 18 de credincioși din localitatea Fierbinți Târg în frunte cu preacucernicul părinte paroh Andrei – Gabriel Ghiaur.

În prima zi s-au vizitat Mănăstirile: Sinca Veche; Sâmbăta de Sus (Brâncoveanu) și Catedrala mitropolitană Sfânta Treime din Sibiu.

Ajunși la Mănăstirea Prislop, pelerini au vizitat biserica mănăstirii, mormântul părintelui Arsenie Boca și peștera unde s-a nevoit Cuviosul Ioan de la Prislop.

La întoarcerea spre casă s-a ales traseul de pe Defileul Jiului, la finele căruia pelerinii au vizitat Mănăstirea Lainici, unde au sărutat cu evlavie moaștele Sfântului Irodion, duhovnicul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica. Următorul popas duhovnicesc a fost făcut la Mănăstirea Polovragi, ctitoria logofătului Danciu Pârâianu. Apoi s-au vizitat Mănăstirea Bistrița (sec. XV) și Mănăstirea Dintr-un Lemn (sec. XVI – XVII).

Pelerinajul organizat de Parohia Fierbinți Târg se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate programului eparhial „2017 – Sfânta Liturghie – izvor de iubire și libertate în lumea contemporană”.

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel GHIAUR de la Parohia Fierbinți Târg

Related Posts

Sari la conținut