Conlucrarea dintre Biserică și Școală la Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor Catedrala din Urziceni desfășoară un amplu program în vederea formării și dezvoltării intelectuale, morale și spirituale a tinerilor. Evenimentele se realizează în parteneriat cu două unități școlare: Colegiul Național Grigore Moisil și Școala Gimnazială Ion Heliade Rădulescu.

Și de data aceasta, ca de fiecare dată la încheierea anului școlar, un număr mare de elevi au fost recompensați cu premii constând în cărți, reviste, iconițe, cruciulițe și alte obiecte religioase.

Au fost răsplătiți pentru merite și succese deosebite elevii care au participat la olimpiada de religie și la alte concursuri. Tot așa au primit daruri cei care au participat la Marșul pentru Viață și la Procesiunea cu Brâul Maicii Domnului, evenimente ce au avut loc în Municipiul Urziceni în primăvara acestui an.

Ca semn de mulțumire și apreciere pentru fructuoasa colaborare conducerea Școlii Gimnaziale Ion Heliade Rădulescu a oferit diplome de excelență preoților slujitori ai Catedralei.

De asemenea, părintele paroh Bogdan-Ionuț Stancu a anunțat că toți copiii care au participat la orele de cateheză săptămânală vor fi recompensați și anul acesta cu o tabără gratuită oferită de parohie.

Este știut faptul că doar printr-o colaborare eficientă între familie, școală și biserică se poate ajunge la dobândirea unei educații desăvârșite și formarea unor caractere și personalități sănătoase.

Preot Bogdan-Ionuț Stancu

Parohul Catedralei din Urziceni

Related Posts

Sari la conținut